Om oss

 

Jag som har kennel Gingercake heter Annelie Holmgren. Jag bor tillsammans med våra hundar strax utanför Katrineholm i Södermanland.

Jag har jägarexamen och är utbildad viltspårsdomare....

Mitt hundintresse började tidigt, men på grund av att min mamma var så hundrädd så fick vi aldrig någon egen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almanza Grand Slam

 

Att det blev en flatt beror nog på min bror, han köpte sin Storspovens Comaneci (Nadja) sen va jag fast, hon var en otroligt duktig tik. År 1987 tog jag kontakt med Kennel Almanza och bokade min första hund, Almanza Grand Slam (Ronja) Vi tränade apportering, lydnad samt lite utställning och det gick bra. Ronja va en helt otrolig arbetarhund hon va med på allt. Hon var en bra första hund. Jag lärde mig massor av henne, synd bara att åren går så fort. Vi fick nästan 13 år tillsammans. Hon finns fortfarande med bland mina tiklinjer, genom hennes syster Almanza Hole In One. Tack Ragnhild för den underbara tik.

 

 

Hösten år 2000 flyttade Fasion & Styles Scartlet O`Hara (Donna) in hos mig, jag gick lydnadskurs samt viltspårskurs med henne. Donna var en helt otrolig spårhund, hon blev

SE SVCH när hon va sex månader. Donna och jag spåra väldigt mycket, vi var ute på eftersök på både viltsvin, rådjur samt älg, henne kunde man lita på i alla lägen. Tyvärr så blev Donna bara 7 år gammal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min målsättning med min uppfödning är att föda upp friska, sunda hundar med bra mentalitet samt god exteriör. Jag tycker att det är viktigt att ha fortsatt kontakt med valpköpare genom valpträffar och att man finns tillgänglig. Vi har inte någon stor uppfödning, vi föder upp både bruna och svarta valpar.

 

Våra hundar lever som familjemedlemmar och valpkullarna lika så. Här finns det inte några rastgårdar här springer de över hela gräsmattan eller med mig i skogen. När valparna är stora nog får de hänga med till skogen och träffa alla skogstroll, hemma på gräsmattan får de bekanta sig med bla fågel. Vi ordnar tränings träffar o våra valpköpare är aktiva inom flera olika grenar med lyckade resultat.

 

 

 

 

 

Kennel Gingercake

 

Annelie Holmgren

Telefon 0150-53255 el mob 073-6960452

holmgren.anneli@telia.com